خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/08/27 - 11:29
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرویس : اجتماعی
محمدبیگی با تاکید بر عزم مجلس برای حل مشکلات پرستاران:

اجرای کامل قانون تعرفه راه برون‌رفت از مشکلات معیشتی پرستاران است

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه مر قانون در تعرفه گذاری نظام پرستاری اجرایی نشده است، گفت: امیدواریم سازمان تامین اجتماعی هر چه سریعتر بدهی خود را به دانشگاه‌های علوم پزشکی پرداخت کنند تا شاهد اجرای تعرفه گذاری پرستاران به صورت کامل باشیم؛ افزایش میانگین ۳ الی ۵ میلیون تومان به حقوق پرستاران مبلغ قابل قبولی نیست اما می‌تواند کمکی برای زندگی این گروه از جامعه باشد.

فاطمه محمدبیگی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت زینب کبری(س) و روز پرستار به تمام سفید پوشان عرصه سلامت، گفت: جامعه پزشکی و پرستاری به عنوان مدافعان سلامت و ایثارگران عرصه خدمت به مردم، در طول شدت گیری پاندمی کرونا ثابت کردند که تا پای جان پایبند قسم نامه خود هستند و برای سلامتی جامعه ایستاده‌اند و تاریخ این مسئله را فراموش نخواهد کرد، گرامی می‌داریم در چنین روزی یاد و خاطره شهدای این عرصه را؛ بی تردید یاد و خاطراتشان از ذهن‌ها پاک نخواهد شد.



کمبود ۷۰ هزار پرستار در کشور جدی است



نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه شغل پرستاری از مشاغل سخت محسوب می‌شود و جامعه به نوعی همیشه مدیون این گروه است، یادآور شد: امروز کشور حدودا از کمبود ۷۰ هزار پرستار رنج می‌برد و باید دولت این کمبود را به نوعی جبران کند. در ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ کارگروهی متشکل از دولت، مجلس و نظام پرستاری برای بررسی مشکلات پرستاران در کمیسیون بهداشت مجلس تشکیل شد، ماحصل این کمیته به نشست‌هایی با حضور وزیر بهداشت، رییس سازمان برنامه بودجه، سازمان امور استخدامی کشور و مرکز پژوهش های مجلس برای حل مشکلات و خواسته‌های جامعه پرستاری منتهی شد.



رئیس کمیته سلامت الکترونیک مجلس ادامه داد: خروجی جلسات کمیته تشکیل شده منجر به اجرای قانون تعرفه گذاری نظام خدمات پرستاری در کشور بود، قانون مصوب تعرفه گذاری نظام مربوط به ۶ تیرماه  ۱۳۸۶ می‌شود که متاسفانه پس از گذشته ۱۴ سال هنوز آیین نامه اجرایی آن به صورت کامل نگاشته نشده است.



نظام نامه پرستاری بعد از ۱۴ سال مصوب شد



محمدبیگی با تاکید بر اینکه آیین نامه نظام پرستاری در سال۱۴۰۰ تکمیل شد، اظهار داشت: با پیگیری متعددی که از سوی مجلس و کمیسیون بهداشت صورت گرفته بالاخره آیین نامه در ۲۲ آذر ماه ۱۴۰۰ به تصویب شورای عالی بیمه سلامت کشور رسید که با چالش‌های کلی روبرو بود و حتی امروز جزییات آن توسط مسئولان نظام پرستاری و معاونت پرستاری وزارت بهداشت در دست بازنگری و اصلاح است.



 حدود ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تعرفه نظام پرستاری تخصیص داده شد



رییس فراکسیون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده با اشاره به منویات مقام معظم رهبری و دفاع تمام قد از حوزه پرستاری کشور، گفت: مجلس تمام قد به مسئله تعرفه گذاری نظام پرستاری ورود داشته و کلام معظم له را به کرسی نشاند و در نهایت در بودجه ۱۴۰۱ حدود ۵ هزار میلیارد تومان با عنوان تعرفه نظام پرستاری و کارانه سنتی ردیف اعتباری دریافت کرد.



 گلایه از سازمان‌های بیمه‌گر



عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تاخیر پرداخت تعرفه گذاری نظام پرستاری توسط سازمان‌های بیمه گر، یادآور شد: طبق گزارشات دریافتی تا پایان مرداد سال جاری حدود ۷۰ درصد از اعتبارات تعیین شده تعرفه گذاری پرستاری توسط  سازمان تامین اجتماعی با تاخیر پرداخت شده است؛ بابت این تاخیر در پرداخت از سازمان‌های بیمه گر به ویژه سازمان تامین اجتماعی گلایه مند هستیم.



محمد بیگی با بیان اینکه حدود ۳ الی ۵ میلیون تومان با اجرای قانون تعرفه‌گذاری به حقوق پرستاران افزوده می‌شود، گفت: امیدواریم سازمان تامین اجتماعی هر چه سریعتر بدهی خود را به دانشگاه‌های علوم پزشکی پرداخت کنند تا شاهد اجرای تعرفه گذاری پرستاران به صورت کامل باشیم؛ افزایش میانگین ۳ الی ۵ میلیون تومان به حقوق پرستاران مبلغ قابل قبولی نیست اما می‌تواند کمکی برای زندگی این گروه از جامعه باشد که بی منت و بی ادعا در تمام روزهای ناخوشایند با همراه مردم بودند.



مر قانون در تعرفه گذاری نظام پرستاری اجرایی نشده است



نماینده مردم در مجلس یازدهم با انتقاد از اینکه مر قانون در تعرفه گذاری نظام پرستاری اجرایی نشده است، تاکید کرد: اعتبار ۵ هزار میلیارد در نظر گرفته شده  از سال ۱۴۰۲ به عنوان سرانه سلامت کشور وارد قوانین دائمی کشور شد تا تعرفه پرستاری هم همچون تعرفه خدمات پزشکی دارای سقف و کف پرداختی نباشد بلکه براساس میزان خدمت، اشغال تخت، میزان مراجعه بیماران و سایر موارد پرداخت شود؛ هر چند مجلس از بعد نظارتی به طریق پرداخت برخی از دانشگاه‌ها گلایه مند است، هنوز آنچه به عنوان قانون در مورد تعرفه گذاری نظام پرستاری نوشته شده با آنچه اجرایی می‌شود بسیار فاصله دارد.



اقداماتی که به حرفه پرستاری استقلال بخشید



محمدبیگی با اشاره به ایثار پرستاران در زمان کرونا، اظهار داشت: اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری نظام پرستاری و ارتقای بهره وری کوچکترین اقدامات در جهت قدردانی از زحمات بی بدیل مدافعان نظام سلامت بود که قابل دفاع است، در واقع این دو قانون منجر به استقلال و هویت بخشی به حرفه پرستاری می‌شود.



حفظ نخبگان پزشکی و پرستاری اولویت مجلس است



عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان را اینکه حفظ نخبگان پزشکی و پرستاری در کشور هستیم، یادآور شد: جلسات متعددی را با وزیر کشور و رییس سازمان استخدامی برای حفظ نخبگان نظام پزشکی برگزار کردیم، طی آخرین آزمون استخدامی حدود ۲۵ هزار مورد برای وزارت بهداشت صورت گرفت که در حدود ۵۰ درصد ظرفیت مربوط به رشته پرستاری است و تا پایان سال هم تلاش می‌شود این ظرفیت افزایش یابد.



رئیس کمیته سلامت الکترونیک مجلس  با اشاره به تلاش‌های مجلس در اجرایی شدن نظام پرستاری کشور، خاطرنشان کرد: امیدواریم دولت هرچه سریع تر بدهی خود را به تامین اجتماعی پرداخت کند تا این سازمان بیمه گر قانون تعرفه گذاری نظام پرستاری را به سرانجام مطلوب برساند و شاهد یک جهش در وضعیت معیشتی پرستاران باشیم./



پایان پیام 



 



 

  • کد خبر : 371608
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار